onsdag 30 april 2014

Ängskalla V4-1 Skellefteå 1/5

Sitter och bloggar samtidigt som jag hör hur klockan klämtar för april månad, detta genom mer eller mindre regelbundet avfyrande av smällare och raketer i fjärran. Vissa hävdar att djuren skräms av dem, det problemet har inte vi, då vi bor så till att "det är långt till närmsta hus" på bästa Lundell-manér.

Likt knugen vänder vi nu blad, fast vi gör det i propositionshäftet, det vore väl en stilla nåd om, att det var det han åsyftade också, dock knappast troligt. För oss så innebär maj månad att tävlingssäsongen drar igång på allvar. Finns massor av starttillfällen för våra pållar, det går emellertid inte att vara med överallt så vi står inför det delikata problemet att välja var vi ska starta. Vilket är ganska lätt, jämfört med att välja var vi inte ska starta.

Första starten för månaden blir redan imorgon på självaste Första Maj. Ängskalla startar i V4-1 på Skelleftetravets lunchtrav. Kort distans och springspår och inmatchad i loppet med hjälp av ett skohorn kan tyckas, eftersom hon står så perfekt inne på pengarna. Som alltid med Kalla så gäller det att hon håller nerverna under kontroll, rättare sagt att vi runt omkring lyckas med att hålla hennes nerver under kontroll. Då räknas hon i de allra flesta sammanhang. Även i morgondagens. Men jag har efter alla turer fram och tillbaka med detta yrväder, lärt mig att topparna är väldigt höga och dalarna kan tyvärr ibland vara lika djupa. Och det finns ingenting som i förväg gör att man kan misstänka att det ska komma att gå åt det ena eller det andra hållet. Generellt sett så har hon dock blivit mycket stabilare det senaste halvåret. Fram till dess kändes det inför varje start som 50-50 att hon skulle göra bra ifrån sig. Nu måste jag tillstå att t o m en tvivlare som jag har ändrat den ration till typ 70-30. Så det går definintivt åt rätt håll.

Spänn banden!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar