lördag 12 april 2014

Första gången

Första gången är speciell för alla. Man önskar såklart att det ska bli en angenäm upplevelse för den som gör sin debut. Tyvärr så blir det ju som bekant inte allt så. Denna den första gång för vagn är med stor sannolikhet den enskilt viktigaste gången som hästen selas på, under hela hästens liv. Både för folks och fäs skull.

Det kan inte nog poängteras hur noggrann man måste vara vid detta tillfälle. Vi selade i förmiddags på vår nya favoritettåring Ängslilja för första gången. Vi körde ca tre minuter i skritt, inkluderat en lång sväng åt höger och en dito åt andra hållet. Hon fick känna på respektive skalm och lyssna på en del skrammel från speedcarten. Och innan hon knappt hade fattat vad som hänt, så avbröt vi för dagen och selade av.

Lilja skötte sig prickfritt och vi jobbar vidare imorgon. Då kommer vi att utöka rundan med ytterligare ett par minuter men ligga kvar på samma svårighetsgrad. Målsättningen är att hon ska vara så pass snäll att köra att jag klarar det utan ledhjälp innan påskhelgen är till ända och min hustru åter måste ta plats i skolbänken. Kanske blir en aning tight med att hinna det men vi får se hur det går.

Tjingeling!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar