tisdag 22 april 2014

Tjälskott och gungfly

Jag har normalt sett ganska fina förutsättningar att träna på. Dock med två perioders undantag. Den ena är övergången mellan höst och vinter, då det ibland kan vara stenfruset och ojämnt vilket såklart är långt ifrån optimalt. Den andra perioden är nu, mellan mitten av april och mitten av maj. Detta p g a att tjälen ska gå ur backen, läs körvägarna, vilket resulterar i bl a de i rubriken nämnda fenomenen.

Tack och lov är perioden relativt kort och man vet ju av drygt fyrtio års livserfarenhet att det brukar bli desto trevligare förhållanden på alla plan, inte bara travträningsmässigt, längre fram.

Det gäller att låta moder natur ha sin gång och vara flexibel när det kommer till träningen. Mycket pullert hemmavid en tid framöver och så får det bli några extra turer in till Skelleftetravet för snabbjobb istället. Den banan är f ö i kanonskick för dagen. All heder åt de som hedras bör för det.

Så imorgon onsdag får alltså "the big three" åka in för var sitt rundbanejobb. Tanken är att det ska bli långa lugna jobb, men jag känner mig själv så pass väl att jag vet att det kan komma att bli ändring på det när vi väl kommer ut på banan.

Lär väl bli en uppdatering om resp hästs jobb i morgondagens inlägg.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar