onsdag 16 april 2014

Rytmen framför allt

Katla Kiro är en bra häst om man har i åtanke, när man ser hennes snabbjobb, att hon bara har gjort åtta starter i livet.

Katla Kiro är en dålig häst om man har i åtanke, när man ser hennes snabbjobb, att hon har 228.000 kronor på kontot.

Eller som det heter på travspråk: "Hon har / kommer att få problem med att bära pengarna." Kanske det, just därför har jag ingen större brådska att komma till start med henne. Hon får träna på och bara starta när det finns bra lopp åt henne. Målsättningen är att hon inte ska ut i några lopp "bara för att".

Katla fick åka in för ett spontanjobb på travbanan idag. Hon sliter understundom med sin aktion. Hon har näppeligen ont någonstans, däremot kanske hon slår sig, är felbalanserad eller helt enkelt inte är tillräckligt tränad och därför inte "orkar med sig". Eftersom jag inte har särskilt bråttom med henne så kan vi unna oss lyxen att lägga lite extra fokus på hennes stora svaghet, dvs den stundtals lite knackiga löptekniken. Rundbanejobben körs antingen långa (minst 3000m) och långsamma eller korta (max 1600m) och snabba. Båda varianterna syftar till maximal träningseffekt med minimal negativ inverkan på rytmen i hennes trav. Idag blev det den senare varianten. Hon kändes riktigt bra för att vara henne. Inte 100%-ig men närapå.

Målsättningen är att hon ska vara det innan Derbystoet i augusti. Det verkar som att hon är på rätt väg, så det finns all anledning att vara optimistisk på den punkten.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar