onsdag 14 maj 2014

Uträtade frågetecken

Jag är oerhört glad över Ängskallas insats igår. Hon blev knappt slagen som tvåa förvisso. Men hon blev det med flaggan hissad ända upp i toppen av flaggstången. Avslutningen var av allra bästa sort. 1.22 sista 700.

Håller man på med träning av travhästar, oavsett  nivå, så omgärdas man ständigt av frågetecken. Ser man sig omkring så finns de överallt. Och det kan vara nog så viktigt att göra just det, se sig omkring, stirra dessa frågetecken i ögonen och ta upp kampen med dem.

Rätt vad det är så kan något eller några av dem rätas ut och då har man kommit ytterligare en liten bit på vägen mot det mål man kämpar för att nå.

Ängskalla har min själ varit i besittning av en hel bunt med frågetecken, men tack och lov så blir det undan för undan glesare emellan dem. De senaste fem dagarna har tre av dem rätats ut till spikraka utropstecken istället, vilket såklart är tillfredsställande.

Ett. I fredags visade hon att hon kan öppna snabbt bakom bilen.

Två. Både i fredags och igår visade hon att hon funkar ypperligt utan dojor på framhovarna.

Tre. Igår visade hon att hon kan kriga i slutskedet av loppet trots att tempot är mycket högt uppskruvat.

Dessa tre egenskaper kommer att vara värdefulla när hon, om allt går i lås, körs upp bakom startbilen i sto-SM på Hagmyren 30/6.

Det sista dryga halvåret med Ängskalla har minsann inte bara varit en lek, det har också varit en dans på rosor! (Detta är en travesti, lånad av min svägerska. Har man lånat bevingade ord är det inte mer än rätt att upphovsrättsmannen / -kvinnan får cred för det.)

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar