måndag 26 maj 2014

I afton breddtrav

Skelleftetravet kör breddtrav ikväll. Det debatteras en hel del om saken för närvarande och inom kort ska Svenskt Travsport (ST) göra en utvärdering om utfallet så här långt.

Man hör många och höga röster om vad som inte är bra med detta. Ändå är startlistorna för kvällens tävlingar i princip fulla. Alltså kan det ju inte vara helt åt pipsvängen på alla sätt. Eftersom det änså anmäls till loppen menar jag.

Det tokiga med breddtravet är väl att det har fått en slagsida av negativ karaktär för oss uppe i norr. Detta ska dock jämna ut sig över året säger man från centralt håll. Återstår att se.

Jag tycker inte att fenomenet breddtrav är ett problem i sig. Däremot måste man göra justeringar på vissa håll och kanter eftersom förutsättningarna för travtävlande ser olika ut i olika delar av travsverige.

Redan fr o m juli sker en ändring i så motto att alla proffskuskar får köra breddlopp i norr, men det hästar med en dylik kusk i jollen får tjugo meters extra handikapp. Det tycker jag visar på att det finns en vilja från de som bestämmer att lyssna på oss aktiva när vi höjer våra röster. Fler förbättringar kommer säkert vad det lider.

Personligen tycker jag att det kan vara nog så trevligt att både se på och delta i breddlopp. Det blir mer lokal förankring och familjär stämning runt de loppen. Skulle dock vilja se att man skruvade upp prispengarna en aning i alla fall. Det är inte ok med breddlopp om det (bara) används som ett sätt för att inte behöva betala ut prispengar.

Sedan vet jag inte hur det är med spelet i breddloppen, men känslan är att det inte är så illa på den fronten som vissa gör gällande.

Hur som helst så måste vi alla, aktiva och andra runt omkring travet, göra vårt bästa med att försöka se glaset som halvfullt och inte halvtomt!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar