lördag 10 maj 2014

Summering av Umåkersstarterna

Ängskalla gjorde sin plikt. Återigen en stabil insats. Fyra på 1.26,0 / 2140am på en inte helt lättsprungen bana. Hon fick stryk av några bra hästar och slog några som är ännu bättre. Kul att se att hon kunde öppna så bra bakom bilen också. Lovar gott inför större uppgifter senare i sommar. Jag provade att dra framskorna och det så g lite darrigt ut i provstarten då hon galopperade. Tror iof att det gick ner mot 20-blecket då... Sen när starten gick så var hon stabil. Tog ledningen och släppte, fick tredje invändigt, kunde inte riktigt vara med på sista bortre men kämpade sig in i matchen igen och satt kloss i rygg på den som blev trea över linjen. Med beröm godkänt!

Katla stod helt omöjligt inne i loppet och den femteplats hon tog var precis vad man hade kunnat hoppas på. Hon sänkte sitt voltrekord med över två sekunder trots en gunga på vägen och kom hem på 1.31,5 / 2200v. Katla avslutade sista varvet på 1.28 och det ser väldigt bra ut inför sommarens äventyr även för den här damen. Roligast av allt var att den tidigare orytmiska aktionen var som bortblåst. Helt stabil i travet är hon förvisso inte, men hon orkar med sig på ett helt annat sätt nu jämfört med ifjol. Det kändes som att hon inte sparkade i med alla fyra påkarna under treårssäsongen, det gör hon däremot nu. Summa summarum får även hon med beröm godkänt!

Otroligt kul att känna att dessa två hästar är med i matchen inför den stundande sommaren. Nu får dels vi men framför allt hästarna ladda batterierna några dagar. Kommande vecka startar både Kalla och Katla igen. Kalla i Schtaan på tisdag och Katla i Boden på fredag.

Over and out.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar