lördag 17 maj 2014

Almost perfect

Katla startade igår kväll i ett Sleipner Cup-försök på Bodentravet. Hon gjorde nästan "Det Perfekta Loppet". En galopp efter knappa 500 meter spolierade hennes möjligheter att vinna loppet. Jag tycker ändå att hon var så bra att jag helt väljer att bortse från det och väljer att bara lyfta fram det som var bra. Hon slutade tvåa på behörigt avstånd bakom fantastiskt fine Miljonär. Några av de saker som vi tar med oss från loppet är:

-Hon visade på allvar att hon tillhör kulltoppen bland stona.

-Sänkte sitt rekord till 1.30,0.

-Hon gick 1.27,1 sista 1600.

-26,5 sista varvet.

-Snabbaste tid noterad av ett svenskt sto hittills i år. Bara två norskor är snabbare hittills, varav en är en viss Lannem Silje.

-Hon travade klockrent när att hon väl hittade rytmen. Under fjolåret travade hon mer och mindre dåligt hela tiden. Just detta kanske är det mest positiva beskedet. Det betyder att vi hittat rätt i träning och balansering.

Sedan att hon fortfarande bara är tredje snabbaste fyraårssto på Bodentravet genom tiderna får vi leva med, ett tag till. Gällande banrekord är 1.29,9, vilket delas av Sascha och Katlas storasyster Odile Kiro.

Men säsongen har ju bara börjat och knappt det..






Sen finns det ju värden bortom det rent sportsliga också. Det att hela familjen kan umgås runt en häst. Katla stressar inte upp sig under tävlingsdagarna och låter sig gärna promeneras med en sväng och tar gärna en tugga eller tre av de första primörerna för säsongen.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar