onsdag 21 maj 2014

Inkörning completed

Ängslilja är härmed inkörd.

Hon springer 2,5 km i ordentligt trav på ett mycket fint sätt. Bråkar aldrig, kan öka och sänka tempot, springer rakt i vagnen, kan vända på en femöring åt båda håll osv. Hon är klar för att börja tränas till hösten eller i alla fall i slutet av sommaren, men först väntar ett sommarlov på ett par månader på ett grönt, skönt sommarbete.

Inkörningen har gått helt enligt planerna utan incidenter och det har varit en fröjd att jobba med henne. Jag längtar redan efter att få ta itu med henne på allvar i augusti. Hade väl egentligen tänkt köra henne ett par veckor till, men hon sköter sig så bra att det får vara bra såhär. Dessutom börjar hovarna vara slitna plus att hon börjar vara lite svampig och gallig i framknäna, så hon brakar nog iväg och växer nu. Eftersom det ju ändå blir att börja om från noll konditionsmässigt fram på sensommaren, så finner jag ingen nytta med att köra henne mer just nu.

Starthästarna gick allihop många och tunga intervaller i brantbacken idag. De får gå lite motion fram till helgen då två av dem, vet ännu inte vilka, får åka in till banan för rundbanejobb.

Avslutningsvis: Skelleftetravet har en riktigt fin kallblodsdag i samband med V86-omgången den 16/7. Dubbelcupsförsök med 50' i första, femåringslopp med 70' och Steggbests Minne med 100'. Som grädde på moset kommer det att köras ett lopp där kallblod och varmblod möts i samma lopp. Denna travdag kommer att bli något alldeles extra tror jag, så markera den i kalendern redan nu.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar