fredag 31 oktober 2014

Ur askan i elden

Landade sent på onsdag kväll på en flygplats nära mig. Ett par väldigt intensiva dagar i Stockholm blev det. Med genomgång av och diskuterande om en massa travrelaterade sakfrågor, med tonvikt på kallblodssporten.

Det avhandlades högt och lågt om det som varit och det som komma skall. Summa summarum kan man väl säga att just nu ser det ljusare ut än vad många faktiskt tror, avseende den svenska trav. och kallblodssporten. Plussiffror i princip i alla kolumner. Avel, sport, spel osv. Inga stora uppgångar, men det går i rätt riktning, redan nu. Då ska man ha i åtanke att det riktiga förväntade lyftet inte beräknas komma än på några år. Herrens år 2017 ska planet lyfta big time. Det ser ljust ut längst bort i tunneln och ljuset som syns är inte ett tåg.

Knappt han jag vakna i min egen säng på torsdagen innan det var dags att packa och bege sig till Umeå för att starta Katla Kiro i ett fyraåringslopp. Hon stod iskallt inne i loppet och gjorde vad man kunde förvänta sig, varken mer eller mindre. Fick med sig en matlapp hem och gick en godkänd tid. Men hon har ärligt talat lite svårt att bära sina pengar för dagen. Jobbigt att stå lika start med tvåan och trean i hela kullen, Norge inräknat. Jag vill hävda att den enda fyraåringen som hade kunnat slå de två bästa igår kväll skulle vara Lannem Silje. Dessutom stod Katla både tjugo och fyrtio meter efter de som sprang fortare än henne. Iskallt var ordet.

Hoppas att hon ändå kommer med i finalen. Där kommer hon i så fall att stå lika bra inne som hon stod dåligt till denna gång.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar