onsdag 15 oktober 2014

En småspelares bekännelser

För en liten tid sedan gick undertecknad in på toton. En på förhand alldeles för lite spelad debutant på Umåker. Han stod i fyrtiotvå ggr fläsket. Dags att kliva in. Tio kronor vinnare. Hästen vann. Fråga: Varför spelar man tio kronor? Varför inte en tjuga i alla fall när man ändå har lädret uppe?

Ikväll var det dags igen. V86 på Bergsåker. Enkelrad x 20. Favoriter rätt igenom. Insats: Fem kronor. Nu brände ju Mellby Viking, så det blev ju inget av det hela. Hade Mellby Viking vunnit så hade väl utdelningen blivit typ hundra kronor. Hundra x 20 är i alla fall två tusen. Men återigen, en tjuga som insats hade blivit åtta tusen istället.

Ok, Mellby Viking förlorade. Skam den som ger sig. Nytt spel. V65 Enkelrad på x 5. Sex favoriter. Insats: Fem kronor. IGEN!!! 6:an satt. 46 kronor x 5 = 230 kronor. En tjuga hade betingat 920 kronor istället. Eller om jag åtminstone hade haft sinnesnärvaro att kryssa i V6-rutan på kupongen. Det hade jag nog i och för sig gjort om jag hunnit, men det går ju som bekant undan mellan racen, kanske lite för mycket, när man sitter framför tv:n.

Jaja, man får väl trösta sig med att banken alltid vinner i längden och se det som att dessa små insatser är ett bra sätt att minimera förlusten. Förlusterna blir små men nöjet lika stort ändå!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar