lördag 25 oktober 2014

Fasta broddar

Nu har även Ängslillja fått på sig vinterdojorna. Efter inte så lite bökande, stånkande och stönande från både smed och häst så blev det riktigt bra. Med god hjälp av hustrun som höll i diverse rep, linor, bräms osv.

Lilja är en fantastisk trevlig individ på de allra flesta sätt. Inte rädd någonting i något sammanhang alls, vad jag sett hittills i alla fall. Inte rädd att bli skodd heller. Men arg som ett bi är hon däremot, framför allt när det kommer till skoning. Men med lite allvarlig övertalning och en stor dos tålamod så går det ändå bra så småningom.

Jag har tänkt till för att slippa bråka alltför mycket. Bra för alla parter. Har satt på guldskor med fasta broddar. Nästa skoning lär bli i slutet av december, då ska hon få exakt likadana skor, men en storlek större och med lite längre broddar. Och vips så är vi en bra bit in på nästa år utan att ha behövt skruva i en enda brodd. Hoppas bara att min plan håller.

Jag kan verkligen rekommendera fasta broddar på unga individer, vilka ännu inte har börjat gå snabbjobb. Lätt och geschvint, dessutom blir det inte dyrare heller, tvärtom. Skorna kostar visserligen 130 kronor paret, men räkna på vad ett par vinterskor inkl tolv broddar kostar och du kommer att märka att det blir minst lika dyrt. Dessutom håller dessa guldskor och även broddarna, längre än "vanliga" skor och broddar. För att inte tala om arbetet man slipper med att under hålla broddstatusen.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar