lördag 25 oktober 2014

Svåra förhållanden

Ibland hör man att hästar inför start inte har kunnat träna på som vanligt den senaste tiden pga svåra träningsförhållanden. Varmt och torrt, löst och mjukt, slask och lera, fruset och hårt, kallt och mycket snö. Oftast rör det sig om väder, vind och underlag.

Jag har andra problem ibland. Som de senaste två, tre dagarna. Vad sägs om timmerbil, skogsröjare, grävskopa, traktor med timmervagn, utposterad farmartank och älgjägare överallt på alla tänkbara träningsvägar.

Att fått ha problem som "löst och mjukt" eller "slask och lera", hade varit en nåd att stilla bedja om. Men nu är läget som det är och det är bara att gilla just det, läget. Hästarna lär sig och det som inte dödar, härdar ju som bekant istället.

Så brukar inte mina hästar ha problem med traktorer eller vattenbilar på banan heller. Så här långt i alla fall, är väl bäst att tillägga.

Jag vill rikta ett stort och ödmjukt tack till er som lägger tid på att läsa bloggen och inte minst till er som berömmer den och rekommenderar andra att läsa. Alla behöver ibland en klapp på axeln för att motiveras att kämpa på med sitt, vad än det vara må, detta gäller även bloggare.

Och den här bloggaren längtar just nu efter "kallt och mycket snö", då rackarn ska kusarna få känna att de lever.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar