söndag 2 november 2014

Första gången

I helgen var det dags för debut på banan för ettåriga Ängslilja. Det fanns en plats över i hästfinkan, bredvid Ängkalla som skulle få sträcka ut lite på ovalen. Den som kändes mest lämplig att ta med var Lilja och så fick det alltså bli.

Tre bakvarv + två rätvarv + ett bakvarv. Sprang och tittade på vissa saker, skyggade för andra, gjorde lydigt vad hon skulle ibland, protesterade hej vilt andra gånger. Ergo, hon gjorde som ettåringar ofta gör i samband med sina första varv på en travbana. På pluskontot hamnar att hon skötte sig bättre och bättre ju mer jag körde och att hon inte brydde sig ett smack om de två blodingarna som sprang i högt tempo, ömsom i bakvarv, ömsom i rätvarv.

Tanken med Kallas jobb var att hon skulle springa så sakta som möjligt i 3000 m. Helst ca 1.40 hela vägen. Det lyckades nästan. 1.38 blev det. Åsså behövde jag inte gå på gymet för att träna överkropp denna helg i alla fall... Kalla startar på söndag på Bergsåker.

Odile fick på sig två par vinterdojor i helgen och fick gå sitt första träningspass efter tio veckors höstledighet. Det blir en sista satsning för att se om hon räcker till som travhäst. Skulle hon inte visa kraftig bättring innan våren så småningom kommer så får hon ta nästa steg i livet och bli mamma på heltid. Till att börja med så måste vi träna bort femtio kilo fläsk. Helt otroligt, hon måste ha gått upp nästan ett kilo per dag i genomsnitt. Hoppas det går lika fort åt andra hållet.

Over and out.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar