måndag 10 november 2014

Yet another hedersam förlust

Det får snart vara nog med dem. Hedersamma förlusterna alltså. Ängskalla gjorde återigen en toppinsats. Från fyrtio meters tillägg satt hon i dödens efter ca åttahundra meter. Tryckte sig till ledning vid ingången till sista sväng och höll densamma till ca en meter innan målsnöret. Hon fick stryk av en heroisk Nordmärta, hatten av för henne.

Såhär efter hemkomsten när jag sett filmen så stör en sak mig så till den grad. Höger sidas propp sitter kvar i örat efter mållinjen. Hon förlorade med några decimeter. Kanske blev det loppavgörande?

Nåja, hade jag på förhand fått veta att vi skulle bli tvåa hade jag varit överlycklig, så jag är mycket nöjd trots allt. Och inte desto mindre stolt över vår fina märr. nu är vi i final i Norrlands Stoserie. Final om en vecka på Umåker, i ett lopp som vi f ö är titelförsvarare i. Att ta sig till och delta i lite större finaler är en sjukt stark sporre för mig som tränare och oss som ägare. Otroligt kul att kunna konkurrera på relativt hög nivå.

Det var mycket som stod på spel idag. Vi var tvungna att vara som sämst fyra för att nå nämnda final. Därför åkte vi till Bergsåker. Och därför avstod vi från att starta i ett på förhand bättre lopp i Boden imorgon tisdag. Om Kalla skulle vinna i Boden skulle hon dels få mer pengar än vad en seger i Sundsvall skulle ha gett, dessutom hade vi kopplat greppet om tävlingen som ger en Prix d'Amerique-resa till ägare till segerrikaste äldre kallblod inom Norrtrav, som lök på laxen hade hon vid ev seger också fått på sig ledartröjan i kampen om en Wahlsten-sele från Sleipner Norrbotten i egenskap av segerrikaste kallblod på banan under 2014.

Eftersom vi avstår mogondagens lopp så går vi miste om ovannämnda tävlingar. Det kvarstår förvisso tre tävlingsdagar i Boden under december där nya chanser borde ha getts, men tyvärr så är hon inte startberättigad i ett enda lopp under någon av de tävlingsdagarna, vilket i sin tur måste ses som ett underbetyg till propositionsskrivaren / -na. Men det är en helt annan historia.

Sa han bittert.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar