torsdag 17 juli 2014

Det är en saga i sig

V86 avgjordes på Skellefteås oval igår. Månprinsen kom, sågs och segrade. En av delägarna sa i intervjun efter loppet att det är en saga att få vara med och deläga en dylik häst. Dessbättre för henne så känns det som att sagan ännu bara är i sin linda. Månprinsen dansade runt på sitt nya rekord 1.20,9 ak när han van årets upplaga av Steggbests Minne.

Loppet, döpt efter den kanske störste i svensk kallblodsavel genom alla tider, blev även denna gång den fartfest som vi vant oss vid. År efter år är det i stenhård kamp med Solvallas Elitkamp, det snabbaste loppet som körs i Sverige. Denna gång gick det en tiondel långsammare. Ifjol var förhållandet det omvända. Och så brukar det som sagt se ut. Detta faktum är något som vi i Skellefteå ska vara och är stolta över.

En annan grej som stack ut "i kvällst" (som det heter på Skelleftemål) var loppet som hette "Varmt mot Kallt", där raserna mötte varandra över distansen 1000 m volt, med varmisarna på 200 meters tillägg. Grundlaget för kallbloden var 1.28 och varmbloden 1.14. Hade dessa tider hållits så hade det nog blivit målfoto. Nu vann kallblodet Underlig på 1.27,9 medan bästa varmblod kom in på 1.14,6 och var därmed slagen med några längder.

Hur som helst så var det här loppet en kul tillställning som säkert kommer att upprepas nästa år. Det speciella med loppet var dels loppet i sig, men icke desto mindre spekulationerna före och under loppets gång. Spekulationer som leder till och föder nyfikenhet och intresse.

Kvällen som sådan var en bra sådan. Med många sportsliga prestationer av hög kaliber.

Men V86 ersätter inte och kommer aldrig att kunna ersätta V75. Hur det är möjligt att inte köra minst en årlig V75-omgång per permanent bana i vårt land, kommer ingen någonsin kunna få mig att förstå.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar