fredag 21 mars 2014

Hingstvisning på Umåker

Fredagen den 4/4 är det hingstvisning på Umåker. Rikssleipner anordnar i samarbete med Sleipner Umåker en hingstvisning under eftermiddagen och kvällen i samband med att det körs breddtravstävlingar på ovalen.

Det blir ett nytt grepp där hingstarna inte bara kommer att visas upp som brukligt är vid sådana här tillfällen, dvs att leda en defilering och göra en provstart. Det kommer att finnas möjlighet att komma in på stallbacken och mer eller mindre bokstavligt få ta på de närvarande hingstarna och få prata med och ställa frågor om dem till de personer som handhar dem. Sleipnerföreningen, både riks- och den lokala kommer att finnas till hands för att ta hand om de som är intresserade. Fokus kommer att ligga på att man personligen kommer att kunna få se och träffa hingstarna på nära håll och på så sätt få en bättre uppfattning om hur de verkligen ser ut, hur de funkar mentalt och komma närmare deras personlighet.

I skrivande stund är minst sex hingstar definitivt anmälda till visningen. Wiking Blesen, Briskeby Philip, Skaffer Brunen, Alm Viktor, Håkon Jo och Ulvsås Zico. Ytterligare ett par stycken kan komma att delta.

Om man vill leda defilering och visa upp sin hingst på banan så kommer det att finnas möjlighet till det, men det är upp till var och en och som sagt inte den huvudsakliga idén med tillställningen utan det är det personliga mötet med hästarna.

Går man i betäckningstankar så tycker jag att man ska reservera denna kväll för ändamålet i sin kalender. Både ett och annat frågetecken kommer att kunna rätas ut skulle jag tro! Går man inte i betäckningstankar så tycker jag ändå att man ska pallra sig iväg dit, om inte annat för att prata lite strunt och se på fina kallblodshingstar. Och det är min själ inte det sämsta man kan vika en fredagkväll åt.

Hoppas vi ses där!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar