måndag 25 augusti 2014

Syrrorna möter varandra

Idag har vi för första gången två egna uppfödningar med i samma lopp. Syskon dessutom. Odile och Katla startar under dagens lunchtrav på hemmaplan.

Jag har väntat på dessa stolopp hela sommaren, framför allt för Odiles skull eftersom hon haft lite besvär att hänga med i sin klass hittills under året. Nu blev det ganska hårt motstånd idag ändå, men bättre förutsättningar än såhär blir det inte; Stolopp på hemmaplan och hon är bland de som tjänat mest pengar i loppet. Klarar hon inte av lopp som dessa, ja då får vi nog ta oss en mycket allvarlig funderare angående hennes framtid på tävlingsbanan.

Katla får starta i loppet av ungefär samma anledning som storasyrran, d v s att förutsättningarna på förhand knappast kan bli bättre för hennes del sett till propp och bana. Jag tror t o m att det är mindre hårt att möta äldre ston än att starta i fyraårsloppen, när hon nu dragit in så mycket pengar som hon gjort. Exempelvis vanns förra loppet hon deltog i på en 25-tid. Så lär inte bli fallet idag. Men hårt blir det ju såklart i alla fall för vår relativt orutinerade lilla märr.

Kan vi få pengar på båda så vore denna dag en klart lyckad sådan.

Spänn banden!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar