måndag 4 augusti 2014

Guldtäcket nästa

Det är knappt man hunnit packa upp grejorna efter helgens äventyr, innan det strax är dags att packa dem igen för ett nytt dito. Ängskalla startar i Guldtäcket på Dannero på lördag.

För att få starta i detta lopp krävs dels att det mesta går ens egen väg och dels att allt inte går alla andras väg. Eller, i vissa fall, att allt går så in i bängen ens egen väg att det inte spelar någon roll hur mycket det går andras väg. (Lex Bro Viking.)

För exakt ett år sedan fanns det inte på kartan att ens tänka på att någon från vårt stall skulle starta i Guldtäcket. Den enda som hade åldern, snabbheten och hårdheten inne var Ängskalla. Kruxet var bara det att hon vid den tidpunkten hade noll segrar att tillgodoräkna sig i sammandraget och att hon dessutom inte hade vunnit lopp på tio månader, så blotta tanken på att delta i Danneros största lopp för äldre kallblod harit varit löjeväckande om den ens skulle kommas på att tänkas.

Sen under vintern hände nåt. Tioöringen trillade ner i Skaffer Brunenhjärnan och Kalla tog några snabba segrar inom kort tid och hastigt och lustigt var vi med i racet om att få delta i Guldtäcket. Under våren och sommaren har det stundtals bitits både en och annan nagel, både när Kalla startat och när hennes konkurrenter gjort det. Hon har varit i förarsätet under hela året men helt klart blev det egentligen inte förrän under den senaste månaden.

Nu är vi i alla fall med i startlistan, vilket var målet för året för Ängskalla, tillsammans med Sto-SM:et för en månad sedan.

Nu ska vi bara njuta av resan fram till starten av loppet. Och inte minst ska vi njuta av båtresan på Ångermanälven kvällen innan och alla trevliga samtal med de andra deltagarna i loppet och även de som ska starta i Kriteriet. Det är trots allt dessa tillställningar som man kommer att komma ihåg i framtiden. Travlopp kommer och går, men de trevliga kringarrangemangen runt de stora loppen, de är i min värld något alldeles extra.

Sedan står vi ju såklart tjugo meter fel till i loppet, men det gör ju alla andra också, så man kan väl säga att det är rättvist vad det anbelangar.

Jerker.

1 kommentar:

  1. Bra skrivet. 80 m för oss känns som i tuffaste laget men ska bli trevligt med båtfärden. Lycka till men inte för mycket ;-). Mvh Niklas - Bro Viking www.teamjonssons.se

    SvaraRadera