torsdag 14 augusti 2014

Ny kusk på Ängskalla

Jag har anmält Kalla till ett lopp ingående i kusk-EM. Helt idiotiskt förstås. Av flera anledningar. Hårt lopp, tätt mellan starterna, helt ovisst vilken kusk man får i jollen och i värsta fall får du en driver som är allt annat än rutinerad på kallblod, eller ännu värre inte ens sett något sådant.

Vilket var precis vad som hände. Ängskalla kommer på tisdag att köras av Noel Baldacchino från ...trumvirvel... Malta! Jag vet en sak om honom; Han kommer från Malta. That´s it. Så mycket mer finns inte att säga. I nuläget i alla fall.

Att anmäla till ett dylikt lopp är inte direkt meriterande för en Mensa-ansökan i framtiden, men va' tusan, man måste väl få vara lite crazy ibland också. Travlivet handlar hela tiden, dygnet runt, om att vara superseriös. Därför tycker jag att det ibland kan vara lite kul att få göra något utanför boxen när möjlighet för detta finnes. Livet med travhästar handlar trots allt inte bara om pengar och segrar, det finns så mycket mer som vår sport kan erbjuda. Kalla har tagit oss med på många resor och gett oss många minnen redan, detta kommer med all sannolikhet att bli ytterligare ett.

Och vem vet, det kanske blir en succé med en maltes vid spakarna bakom vår virriga märr? Den som lever tills på tisdag får se.

Kalla hinner med en start innan kusk-EM, redan imorgon fredag i Boden. Återkommer med all sannolikhet om det.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar