måndag 11 augusti 2014

Målsättningen överskreds

Från två av varandra, lika oberoende som insatta personer, hade jag inför den gångna helgens V75-omgång hört att ATG hade en målsättning att omsättningen skulle komma upp till 68 miljoner. Ingen superomsättning sett till vad spelformen brukar omsätta kanske, men man måste ta i beaktning att detta är en av de absolut sämsta spelhelgerna på hela året.

En hel del tvivel har hörts inför denna historiska omgång med två kallblodslopp. Oro uttrycktes här och var för att just detta faktum skulle bidra negativt till omsättningen. För mig var det fantastiskt glädjande att detta tvivel kom på skam och att omsättningen faktiskt överträffade målsättningen. Till slut så landade den på 70,7 miljoner.

Trots två kallblodslopp säger en del. Jag ställer härmed en retorisk fråga: Borde det inte heta tack vare två kallblodslopp? Det vore klädsamt att höra de som på förhand tvivlade, säga att de hade fel. Jag är helt säker på att de gärna hade hävdat att de hade rätt om förhållandet hade varit det omvända, dvs med en omsättning lägre än ATG:s målsättning.

Det är ju allom bekant att alla småbanor önskar en egen V75-helg varje år och att den gärna får komma igen vid samma tidpunkt varje år så att man kan bygga en lokal tradition runt sitt evenemang.

Och varför inte låta Dannero få just denna helg? Perfekt att köra Guldtäcket och Kriteriet samma omgång. Sedan skulle ju dessutom hela kallblodssporten få en bonus ut av detta, genom en allt mer inarbetad auktion i samband med tävlingarna. Förhoppningsvis har denna helg kommit för att stanna.

Sen gäller det bara att kavla upp ärmarna och börja leta andra lämpliga tillfällen för två kalla lopp på bongen. Jag hävdar att intressanta kallblodslopp många gånger bidrar till mer spel än vad ointressanta varmblodslopp gör.

Avslutningsvis: Grattis Dannero!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar