tisdag 17 juni 2014

Tillbaka i selen

Efter knappa två veckors från vardag, hästar och bloggande, återgår nu livet till det "normala". Så normalt det nu kan bli under sommaren med allt vad den innebär.

Den gångna helgen var det dags för tävling igen.

Katla Kiro startade, i brist på fyraårslopp, mot äldre hästar i Boden. Hon gjorde ett fantastiskt lopp och slutade tvåa efter Björn Karlssons fine Tangen Haap. Katla sänkte sitt rekord med 1,5 sekunder, hon kom hem på 1.28,5. Denna start var tänkt som ett snabbjobb där kusken skulle få känna på henne under "derbyförutsättningar", dvs 2140 autostart, inför derbykvalet om ca en månad. Utan att ta till alltför stora ord så ser det riktigt bra ut såhär långt. Fjolårets derby vanns på 1.29,6... Och vi har dessutom lite tid kvar att gnugga innan det är dags.

Ängskalla var grym i värmning och provstart. När loppet gick iväg så blåste hon till spets från sitt springspår, men tyvärr blev det galopp i mitten av första sväng och så var den dagen förstörd. Vad galoppen kom sig av står skrivet i stjärnorna. I bästa fall var det bara ett utslag av att hon var lite pigg efter att ha gått i hagen åtta dagar innan starten. Kanske inte så klokt upplägg av mig men det fick det vara värt med tanke på familjens semester. Finns ett antal andra (bort)förklaringar också. En kan vara att hon hade känning av en hovspricka.

Hovsprickan plastades idag av överlägsne hovslagaren Ernst Berglund. Jag körde Kalla några timmar senare i lätta backintervaller och hon kändes nog, med lite vilja från min sida, ännu bättre än någonsin tidigare, så hon kanske har känt av detta en tid trots allt. Hur som haver så är denna sak nu eliminerad från listan över saker som kan ge gråa hår inför sto-SM om två veckor på Hagmyren. Nu blir det några backjobb till innan dess, rundbanejobb efter helgen och sedan bara laddning fram till dagen D.

Katla ska också med till Hälsingland. Mest som resesällskap. Vad hon sen kan uträtta i loppet har jag ingen aaaning om eftersom det är omöjligt att sia om motståndet på förhand i den på förhand mycket intressanta propositionen. Man vet ju t ex aldrig vad som kommer från andra sidan kölen. Förra året vanns loppet av den då i princip helt okända Lannem Silje...

Apropå propositioner så sitter jag i skrivande stund på ett tåg på väg till Stockholm inför morgondagens möte på Hästsportens Hus, där rikssleipners tävlingsgrupp ska träffa representanter från Svensk Travsport och bl a detta ska diskuteras.

Må väl så länge.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar