tisdag 13 november 2018

Kärleksbarnet

Vårt ettåriga sto lystrar till namnet Ronja Kiro. Ronja är vår egen uppfödning och är fallen efter Hellin Faxen och undan Odile Kiro. Skälen till att hon finns här på jorden är framför allt två. För det första att mamman är efter Moe Odin och att vi sökte en Eldingfri hingst och valet föll då denna gång på just Hellin Faxen. För det andra, och denna anledning är lite sexigare, är ett inofficiellt löfte som vi gav de båda föräldrarna för några år sedan.

Det förhöll sig nämligen så, att året 2013 skulle Hellin Faxen starta i det svenska Derbyt och samma år skulle Odile Kiro starta i stoavdelningen av samma klassiska löpning. Natten innan loppet stod Hellin Faxen och Odile i samma stall, bara de två i stallet. Vi sa till varandra lite på skoj att om de båda vann sina respektive finaler så skulle de få ett kärleksbarn tillsammans. Nu föll de sig så att Hellin Faxen gick och vann medan Odile blev målfotoslagen trea (de tre första i mål hade samma tid!) och vi tänkte att det var close enough. Så när Hellin Faxen för ett par år sedan stod uppstallad i Sverige så gjorde vi helt enkelt slag i saken.

Ronja är nu knappa två månader från att fylla två år och grundtränas för fullt. Ingen supertalang ännu rent travtekniskt, men hon verkar ha en motor som räcker och blir över. Hon springer för dagen sex-sju kilometer ca fyra ggr per vecka och gör det med den äran. Klok som en bok och trygg i sig själv. Vi tränar på och siktet är in ställt på ett premielopp i månadsskiftet april-maj.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar