torsdag 1 december 2016

Wången dag 9

Sista föreläsningsdagen.

Lite prat om travsportens uppbyggnad med Wångens rektor Jan Halberg.

Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg berättade om dagsläget för sporten och framför allt vart vi ska och hur vi ska ta oss dit inom några år.

ATG:s vd Hans Skarplöth redogjorde för hur han resonerar gällande hur vi ska nå den ljusnande framtid som kommer allt närmare. Just idag är det tretton månader till Pokalåret och av allt att döma så ser det riktigt bra ut för den närmaste framtiden. Det verkar uppenbarligen som att det kommer att hända spännande saker de närmaste två, tre åren. Inte minst ekonomiskt för oss aktiva.

Vd:n för travet eget produktionsbolag Kanal75, Per Tellander var också på plats och gick igenom hur man från hans perspektiv ser på hur man, och vi, kan göra så mycket som möjligt för att nå så många som möjligt för att sprida vår sport.

Sammantaget är jag allt mer övertygad om att jag sitter i rätt båt. Detta med trav är fantastiskt på många sätt redan nu. Framtiden verkar bli ännu bättre.

Ett par nya unghästar är på väg in i stallet, en fölunge står där hemma och väntar på att bli inkörd och dessutom har vi två bullar i ugnen (vilket jag har skrivit det förut, och nej, ni som undrar, det är inte barn det är frågan om den här gången heller). Visst, man ska njuta av nuet, men jag kan ändå inte låta bli att längta in i framtiden.

Imorgon är det examen med slutprov och därefter hemfärd. Men först är det avslutningsmiddag hur på Wången ikväll.

Hörs imorgon.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar