fredag 29 augusti 2014

Rekordet officiellt

Idag blev Ängskalla officiell svensk rekordhållarinna. Detta i och med att det obligatoriska dopningprovet redovisades som negativt.

Så nu kan man äntligen andas ut. Inte för att det förelåg någon direkt oro för att testa skulle visa på ett positivt utfall, men hundra procent säker kan man ju aldrig vara. Det kan ju alltid finnas spår av otillåtna substanser i foder eller gästboxar eller liknande, som hästen på oturlig väg råkat få i sig.

Det har varit en spännande dag p g a väntan på detta negativa (men såklart positiva) provsvar. Anledningen till det är att det idag, på Svensk Travsports hemsida, publicerades vilka tester som var positiva, tagna den givna dagen så Kalla testades. Den dagen togs prov på två hästar: Chocoletta och Ängskalla. När jag under förmiddagen gick och kollade stod det: Negativa tester Boden 140815: Chocoletta. Ingenting om Ängskalla alltså.

Jag kollade, kollade och kollade under dagen, flera gånger per timme. Ingen Ängskalla. Två tankar brottades i mitt huvud. Den ena hävdade att provet helt sonika inte var analyserat ännu, den andra sa att testet visade på någon otillåten substans. De här två alternativen bråkade ända fram till 16-tiden på eftermiddagen då Ängskallas namn också redovisades som "not guilty".

Jobbig dag har det varit men nu kan vi äntligen fira som ett rekord ska firas.

Skål!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar