måndag 25 september 2017

Unghästvisning summering

Under söndagen hölls den årliga unghästvisningen i Skellefteå i regi av Sleipner.

I Skellefteå är det uppåt på kallblodssidan. Inte minst på unghästsidan.

Under det senaste åren så har kallblodshästarna t o m gått om varmbloden avseende antal hästar på banans träningslistor.

Under innevarande år har också treårstävlandet ökat markant, hela elva stycken har startat och samtliga har tjänat pengar.

Och igår var det nytt rekord i antal anmälda till unghästvisningen, tjugofyra stycken, jag vill minnas att det gamla rekordet var från ifjol då arton kände sig manade att delta.

Av dessa var hälften tvååringar, dessutom finns ytterligare några i träning men deltog inte på visningen. Sålunda borde antalet startande treåringar nästa år också ligga relativt högt sett till kvantiteten.

Dessa framsteg och ett gäng andra vill jag påstå vara ett resultat av bl a det idoga arbete som vår lokala sleipneravdelning lägger ner.

Årets unghästvisning var den roligaste, smidigaste och bästa som i alla fall jag har varit med om. Den smygstartade denna gång redan kvällen innan med en föreläsning med domare Anders Järnerot. Vi var ca fyrtio åhörare som lyssnade när han pratade allmänt om avel och exteriörbedömning. Det var en lika intressant som givande föreläsning, jag tror att samtliga som närvarade på både den och unghästvisningen fick ut lite extra genom att ha mer kött på benen än vanligt när man tittade på unghästarna. Tack Anders!

För vår egen del så blev det också en succé. Vi visade upp fyra hästar från stallet. Ettårshingstarna Orion Kiro och Guldhagens Leopold fick båda 81 poäng och tvåårsstona Rappodina och Röyns Kristine fick 79 resp 81 poäng. Extra kul med märrarna som båda två fick tio poäng för sin travmekanik för vagn. De uppförde sig på bästa sätt och avslutade i 1.35-1.36-fart upploppet ner.

Så framtiden ser ljus ut, både för banan och för vårat eget stall!

Och vill just du som läser detta vara med på framgångståget så finns det andelar att köpa i tre stycken riktigt fina ettårsston som strax ska påbörja sin marsch mot stjärnorna. Mer om det här!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar