måndag 29 augusti 2016

Magplask och ljus i tunneln

"Ju större de är desto tyngre faller de" och "inga träd växer till himlen" är två klassiska klyschor som skulle kunna passa in på Katla i torsdags. En galopp 700 kvar, så var den dagen förstörd. Åtminstone vad hennes segerchanser anbelangade. Det var inte första gången och med all säkerhet inte den sista heller.

Kalla fick sin kompis i knät då denne felade så det blev knas på den fronten också. Även om hon gjorde så gott hon kunde och bärgade en femteplats, på en hygglig tid dessutom. Att inte 1.25,3 i ett stolopp på Skelleftetravet räckte längre än det gjorde kan knappast hon klandras för.

Ett fall framåt blev i alla fall för stallet. Ängslilja galopperade förvisso (typ 139 meter) och hon blev också planenligt som vi hade trott bland de allra sista i mål, sexa av sju närmare bestämt. Men, hon gick underkant 1.36 sista 1900, på ett för henne bra sätt dessutom. Det, plus ett par bomullstussar i hennes öron tar vi med oss till nästa start om fyra dagar. Då kan ett felfritt lopp räcka ganska långt!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar