måndag 22 augusti 2016

Stolpe ut och en klockren i krysset

Norrländska Elitstoet med Kalla blev knas. Chansartad invändig styrning resulterade i trafikproblem. Kalla fick fritt hundra kvar och spurtade bra till sista pengen.

Guldtäcket med Katla blev ännu knasigare. Hon gjorde ett mycket bra lopp och utan en kraftig störning trehundra kvar vette rackarn hur det hade slutat. Hon tappade farten men fick så småningom upp ångan igen och blev femma. Men blev tyvärr diskad för trängning i efterhand. Helt åt pipan felaktigt tycker jag, förvisso lite partisk i målet. Min kusk Ove tycker också att det var en totalt felaktig diskning. Och framför allt, den som påstods ha blivit generad, fattar ingenting. Såret skulle dock komma att plåstras om tio dagar senare.

I torsdags var vi ner till Bergsåker med Katla och uppdraget gick ut på att hämta in både ett och två tillägg på de hugade kombattanterna. 1200 kvar vred Ove ut henne som första i tredjespår. Där kom hon att bli hängande till bortre långsidan när full marschorder då gavs. Katla borrade ner skallen och spände glosögonen i hela fältet och loppet var avgjort på några hundra meter. De dagar Katla vaknat på den sidan är hon grym.

Med i finkan var också vårt, sedan två månader, nyförvärv Marre R.F. Katla behövde moraliskt stöd på E4:an så då fick Marre följa med och gå kvallopp, vilket hon gjorde med den äran. 1.44,1 mol allena är förvisso bra gjort, men det bästa tycker jag ändå var att hon uppträdde så fint trots att det var hennes första långresa.

Jerker.

2 kommentarer:

  1. Kan Kalla ta in 20 meter på Katla ikväll? /Anders

    SvaraRadera
  2. Kan Kalla ta in 20 meter på Katla ikväll? /Anders

    SvaraRadera