fredag 5 augusti 2016

Elitstoet och Guldtäcket

Sommaren har varit fantastisk. Vi har fått ett välskapt hingstföl och två av två märrar är dräktiga. En ny, fin tvååring har flyttat in i vårt stall. Höskörden har gått bra och mer än så. Hästarna har presterat på tävlingsbanan. Barnens ponnysar har gått bra. T o m vunnit lopp!  Det mesta har gått friktionsfritt. Utom bloggen. Den har inte uppdaterats, av olika anledningar. Men nu kör vi igen.

Idag fredag startar Ängskalla i Norrländska Elitstoet på Umåker. Kalla var grym som målfotoslagen i sto-SM för en månad sedan. Därefter gjorde hon en start som jag önskar ogjord. Hon hade inte återhämtat sig efter tömningen i SM:et och med facit i hand så borde hon ha fått återhämta sig lite längre än vad som var fallet. Nu känns hon fin igen. Jag tror att hon kommer att göra ett bra lopp igen, dock står hon minst sagt byngligt inne i loppet, därav ligger vi lite lågt. Hamnar hon på pallen så är jag nöjd.

På söndag startar Katla Kiro i Guldtäcket på Dannero. Hon borde i ärlighetens namn hellre ha gått ut i Elitstoet hon också då proppen var perfekt för henne. Men Guldtäcket är Guldtäcket. De segerrikaste hästarna från respektive bana är kallade. Nu var vi bara tvåa på listan över skelleftehästarna förvisso, men då ettan Bodbäckssiv tackade nej så fick vi chansen. Efter ganska så lite funderande valde vi att spänna bågen och inte tacka ja till att delta i äventyret. För det är just vad det är, i alla fall för oss. Trav är inte bara tävling. I detta specifika fall innebär det också upplevelsen av att få vara en del av de utvalda. Vi får, i flera dagar, drömma och hoppas om att vi kanske kanske kan få vara med när upploppet nalkas och agnarna ska skiljas. Det är med viss tillförsikt vi ser fram emot loppet då genrepet för en vecka sedan slutade med seger och ett nytt, prydligt svenskt rekord. Många tuffa kombatanter återfinns sannerligen i startlistan, men en viss försiktig optimism om en framskjuten placering har vi ändå. Om Katla skulle ha en bra dag och plocka fram tigerhjärtat som tror jag att hon kan bli en obehaglig överraskning för det stora flertalet motståndare. Och skulle så inte bli fallet så var vi i alla fall med!

På återhörande!

/ Jerker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar