torsdag 3 mars 2016

Living the dream

Nr 3 "känns som felanmäld"
Det började suga lite i bloggartarmen så jag tänkte att det var bäst att smida medan järnet var varmt och innan suget skulle försvinna. Och skriva ner några rader.

Att hålla på med hästar och trav handlar för mig om att sätta upp, infria och helst överträffa mål och drömmar. Många av de uppsatta har redan både infriats och överträffats. Men det står en fortfarande tusen åter. En av dem är att starta en egen uppfödning på V75. Även om en känd tipster ser det som en "felanmälan".

Allt sedan Katla Kiro såg dagens ljus i maj 2010 har jag sagt att hon är vår finaste uppfödning. Understundom har jag också sagt henne vara vår bästa häst i stallet. Trots att hennes bästa kompis Ängskalla hittills har dubbelt så mycket pengar på kontot. John Östman som kört både Kalla och Katla sa en gång att "Kalla är primadonnan och Katla är krigaren". Vilket stämmer ganska bra. De dagar Kalla funkar är hon grym, men Katla brukar inte behöva bra dagar, hon krigar varje gång. 

Den gångna hösten har hon utvecklats ett par snäpp och hon börjar nu hinna ikapp de pengar hon drog på sig i unghästloppen. Hon vann på Umåker annandag jul och har sedan dess varit nere i gruvan och vänt. Det har blivit många, långa, hårda intervaller i varierad terräng. Ibland snömodd och ibland på krispiga isvägar. En del pullert har också tillagts i receptet. Som ska resultera i ett smörgåsbord av framgångar under innevarande år.

Katla är så väl förberedd som hon kan vara inför årsdebuten på lördag på Bergsåker. Kan tyckas hårt att gå ut direkt på V75, men alternativet att möta Tekno Odin på hemmaplan för ett par veckor sedan kändes inte så lockande det heller. Om hon sen är felanmäld eller inte, det lär väl visa sig. Jag anser inte det. Jag sticker ut hakan och tror att Katla kan bli en obehaglig överraskning för mången spelare. Hon kan ha lite problem att hitta rytmen, men gör hon det och får fäste i banan och är med 700 kvar, då springer de knappat ifrån henne i alla fall.

Hur som haver, vi når och infriar det uppsatta målet att starta vår egen uppfödning på V75 på lördag. Om det, bara att starta, överträffas med en framskjuten placering, vet vi om knappa två dygn.

Gillar du det du läser så får du gärna göra just det, "gilla". Du för även gärna "dela" och rekommendera och på andra sätt hjälpa till att få detta läst. Så kanske det blir tätare mellan inläggen än som nu blev fallet, ett halvår mellan gångerna...

Hoppas på ett snart återseende.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar