måndag 14 mars 2016

Ängskalla Opel

Inom travets underbara värld är det allt annat än ovanligt att man skyller på yttre faktorer när det inte gick som man hade tänkt sig. Så jag använder mig härmed av den livlinan. Ängskalla. Funkar. Aldrig. På. Tung. Bana. Näst sist trots fin resa och, på förhand, överkomligt motstånd.

När det gått dåligt så brukar det, för mig, aldrig ta längre tid än hemresan innan den fortsatta matchningen är spikad. Propphäftet brukar allt som oftast plockas fram före nattmackan. Den här gången började vi dock bläddra i en annan publikation. Hingstkatalogen.

Jag skrev i förra inlägget att avelsboxen återfinns ett år bort för Kallas del. Se där ett exempel på hur fort det kan svänga i hock... f´låt trav.

Om vår märr inte kan hävda sig mot "lokalt motstånd", så lär det inte bli lättare senare i vår och sommar när de riktiga elefanterna börjar dansa. Nåväl, hon får ett par starter till på sig, men det närmar sig...

Och då stor vi inför en grannlaga uppgift. Att välja hingst till ett av Sveriges vinstrikaste ston genom tiderna. Och hon är dessutom vår egen.

Jerker

1 kommentar:

  1. Måste säga att det är väldigt roligt att du bloggar igen!

    SvaraRadera