måndag 15 december 2014

Stoträffen

Kanske långt till avelssäsongen såhär i mörkaste december. Men, det vänder fort i hockey, som det heter. Så småningom, långt långt borta i tunneln finns ett ljus och det är inte tåget som kommer, det är vårsolen. Och vips så står vi där med grubblerier och tankar, drömmar och förväntningar.

I första hand tänker man på vilken hingst man ska använda sig av. Vad ska man ställa för krav på den? Vad ska den ha presterat / lämnat? Hur är lynnet? Hur är exteriören? Osv.

Det är lätt att granska och vara kritisk om bu och bä i ämnet. Men vad med den egna märren som ska betäckas då? Hur ärlig är man där? Hur hårt granskar man och hur kritisk är man då? Och kanske framför allt, vad ska man titta efter? Kanske inte helt lätt att göra en korrekt bedömning i alla lägen.

Sleipners lokala avdelning i Skellefteå kommer den 11 januari att arrangera en stoträff, där detta ska lyftas fram. Klicka på länken för mer information.

Och bor du inom rimligt avstånd från Skellefteå är du naturligtvis hjärtligt välkommen att närvara på nämnda aktivitet. Vill du anmäla dig så gå in på länken och följ anvisningarna där.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar