söndag 7 december 2014

Självrannsakan

I'm a lallare, yes I am. Har, under lördagen, varit nere på Bergsåkers V75:a och vänt med Ängskalla. Det gick inge' vidare. Hon fick ett hyggligt löpningsförlopp. Andra, tredje och fjärde inner tills en galopperande mottävlare drog tvärstopp och Kalla fick honom i knät. Så var den dagen förstörd.

 Att kusken på framförvarande häst fick böter för sitt agerande hjälpte oss föga. Böter kommer aldrig att hjälpa den drabbade så länge inte beloppet tillfaller densamma. Nu försvinner pengarna in i systemet istället, om det kan man väl tycka både ditt och datt, men det är en annan diskussion.

För övrigt så var det inte så iordningställt som det borde ha varit inför denna start. I dessa luciatider kan det väl vara lämpligt för undertecknad att ta på en strut på huvudet och ställa sig i ett hörn och se dum ut.

Två saker som jag i efterhand borde ha gjort annorlunda:

Under de senaste månaderna har Ängskalla varit lite väl deffad avseende sin lekamen. Hon har varit svår att få hull på, eftersom hon blir för yr i mössan om kraftfodergivan ökas, samtidigt som hon behöver energi då hon är en stor förbrukare av just sådant. Därför har jag gett henne olja i maten ett par månader, vilket gett en lite mer lågoktanig energi i form av fett. Detta har gett avsedd effekt, baksidan är att hon nu istället har blivit lite för rund om magen, vilket inte är kompatibelt med att tävla på högsta i nivå i travets elitserie.

Vidare så kanske det inte var så smart att låta henne behandlas av tandläkare dagen innan tävling. Detta gjordes alltså i fredags och kanske, eller snarare rimligtvis, var det därför som hon hängde lite på en töm och  gick snett i vagnen.

Lätt att vara efterklok. Vi drar lärdom av våra misstag och går vidare.

Jerker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar