söndag 14 december 2014

Grym avslutning

Travåret 2014 avslutades under fredagskvällen på ett grymt härligt sätt för vårt lilla amatörstall. Både bildligt och bokstavligt. Men vi börjar med det lite mindre roliga och tar det göttaste sen.

De förhoppningar vi hade på Katla var att hon skulle bärga en fin matlapp i sin knallhårda omgivning. Hon sprang totalt 2700 meter och i 2670 av dessa var jag ganska trygg på att det skulle gå vägen, men trettio meter före mål blev hon ironiskt nog lite för pigg och kunde inte hålla reda på sin småben och det ändade i en lika förhatlig som diskvalificerande galopp. Hade hon stått på benen så hade hon noterats för en tid lite under 1.28 och just det tar vi med oss in i vinterträningen, det känns som att hon kommer att få ett fint 2015.

Kalla fick mycket serverat i så motto att några av de värsta konkurrenterna hoppade bort sig. Mindre serverat i så motto att hon fick springa hela sista varvet i tredjespår utan rygg. Hon gick från sista till första häst och gick med full fart över mål. Segermarginalen skrevs till en halv längd. Hon var kraftigt förbättrad från förra veckans debakel. Jag menar att vi gjort vår läxa då vi misstänkte att hon hade sviter i munnen av tandläkarbesöket dagen innan den starten. Mellan förra starten och denna gick hon enbart på släp bakom andra hästar, alltså inte en enda gång med bett i munnen och det tror jag gjorde att hon gick spikrakt med huvudet denna gång. Sen är det ju så en gång för alla att man kan aldrig räkna bort Ängskalla om hon möter ett rimligt motstånd, man förvisso heller aldrig räkna med henne. Men det har vi lärt oss leva med såhär efter knappa hundra starter...

Nu får våra båda hjältinnor en två veckor lång och välförtjänt semester i hagen och sedan börjar vi träna dem för en ny säsong nån gång efter jul när andan faller på.

Roligaste kuriosa från tävlingskvällen: Alfies kusk som gjorde segergest när han inkom som tvåa efter överlägsna Lannem Silje. Vilket säger mest om just Lannem Silje.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar