torsdag 10 augusti 2017

Kallblodslopp x 3 på V75

För tre år sedan skapades ett stycke modern travhistoria då Dannero var först ut i landet med att köra två kallblodslopp på V75-kupongen. Detta sågs på med viss skepsis från en del håll. En skepsis som grundade sig i att man befarade att omsättning pga detta skulle svikta, men också en skepsis som, skulle det visa sig, kom på skam. Omsättningen påverkades inte alls i negativ riktning, tvärtom blev den tre miljoner högre än samma omgång året innan, förvisso gick den då på Skelleftetravet, men det torde ända gå att jämföra de två V75-arrangörerna med varandra. Detta faktum får anses vara en viktig detalj som gjorde att Dannero även i förrfjol och ifjol ånyo fick köra sina två race, Kallblodskriteriet och Guldtäcket på bongen.

Nu i år så flyttar min favoritbana gränsen för vad som är möjligt ytterligare en bit framåt. På söndag körs hela tre lopp inom ramen för V75. Vilket självklart betyder mycket för kallblodssporten på många sätt. Ändå vill jag inte ropa "Hurra!", jag skulle hellre vilja utbrista i ett "Äntligen!". Det tredje loppet är finalen i Kriteriestoet med 350.000 till vinnaren. Självklart ska det loppet också få rampljusets sken över sig. Jag är också väl medveten om man måste lära sig krypa innan man kan gå. Detta med att ta med stoloppet kändes väl innerst inne mer som en tidsfråga, det var bara det med att konceptet med två lopp skulle få sätta sig ordentligt först, därefter skulle nog märrarna få komma med i sinom tid. Kul att det blev av redan nu, trots allt är ju det loppet, i den nuvarande skepnaden, ganska ungt.

Så, vi kör alltså tre kallblodslopp på V75. En historisk omgång. Och i den historiska omgången har vi äran att få vara med i två av loppen. Med de enda två starthästarna vi har i stallet. Superstort för oss!
Hästarna är så välförberedda som de någonsin kan vara och vi ser fram emot helgen med tillförsikt. Av flera skäl. Det att vi ens får vara med är tillräckligt stort, skulle någon av våra krigare ta en fin peng med sig hem så blir upplevelsen ännu större. Och som de kändes i deras respektive sista snabbjobb härom dagen, så blir jag inte förvånad om minst en, kanske båda, kommer att göra väldigt bra ifrån sig.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar