tisdag 24 januari 2017

Ordförandekonferens Hudiksvall part II

Under söndagen, konferensens andra dag, pratades och informerades det om frågor som rör sport avel, ekonomi och föreningens plats och funktion i den svenska travsporten.

Grupparbeten och diskussioner om avelsinpiratörernas funktion nu och i framtiden, hur vi ska höja betäckningssiffrorna ytterligare, landsfinalens framtid, auktionens dito, samarbete med de lokala travsällskapen osv.

Det informerades också om en medlemsvärvarkampanj och dessutom en morot för de lokalavdelningar som väljer att stötta ponnytravet lokalt.

Dagens föreläsningar hölls av Mats Norberg, styrelsemedlem i ST och B-O Månsson. Mats beträttade om vad som kommer att hända i den direkta och indirekta framtiden avseende ett eventuellt licenssystem på spel i Sverige och dess konsekvenser för travsporten. B-O i sin tur informerade bl a om den nya satsningen på Kallblodsklassikern där man tänker lägga till ett femårslopp i paketet också.

En som vanligt mycket lyckad konferens, från vilken samtliga nog fick en stor skopa motivation med sig hem, avslutades med en sen lunch och därefter skingrades skaran och deltagarna spreds för vinden, ut över kallblodssverige, för att på hemmaplan fortsätta sitt oförtrutna arbete för den ädlaste av travarraser, den kallblodiga!

Är det nu någon som undrar om något som hände eller inte hände i Hudik så kan man vända sig till resp lokala ordförande för vidare information.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar