lördag 21 januari 2017

Ordförandekonferens Hudiksvall part I

Just nu, dvs drygt middagstid på lördagen, är det halvtidsvila i Sleipners årliga ordförandekonferens. Denna har under flera år hållits i underbara Järvsö. Tyvärr var det inte möjligt i år då stället vi brukar vara på inte är tillgängligt denna gång. Så vi håller till i Glada Hudik istället och det går ju fint det med. Hälsingland som Hälsingland liksom. Same same but different.

Under gårdagen hade rikssleipner styrelsemöte och vi gjorde "bokslut" för det år som vi precis lagt bakom oss och vi drog upp riktlinjerna för vad vi ska lägga fokus på under innevarande år.

Denna dag anslöt resp lokalavdelnings ordförande och med sig har de var sin ungdomsrepresentant.

Vi har under dagen lyssnat på ett antal föreläsningar. LRF Häst berättade hur de jobbar för ett gynnsamt klimat för hästföretagande i hela vårt land. ST:s sportchef Petter Johansson visade statistik om startande hästar och licenser, population och prispengafördelning osv. Nyttigt att höra hur han, och ST, resonerar när de planerar allas vår framtid. Livliga diskussioner hölls i församlingen, som sig bör. Avslutningsvis för vi lyssna till ST:s avelschef Christina Olsson. Hon framhöll den stora procentuella ökningen av antalet betäckta kallblodsston 2016 och att den är unik i hela travvärlden. Vidare så diskuterades avelsplanen lite grand och hur vi ska / bör tänka i framtiden för att komma till bukt med inavelsproblematiken. Just i detta sista fall väntar vi med spänning på de första resultaten i den forskning som pågår, vilken ska ge vid handen hur den faktiska biologiska inaveln faktiskt ser ut. De första siffrorna väntas bli offentliga inom ett par månader. 

Strax middag. Have a nice evening. I will!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar