lördag 10 mars 2018

Travgala 2018

Ikväll är det dags för Norrtravs travgala där de fyr- och tvåbenta prestationerna avseende 2017 ska hyllas och prisas. Det här är den sista officiella tillställningen under Norrtravs flagg. Sedan det gångna årsskiftet så är Skellefteåtravet och Bodentravet som bekant återigen skilda sällskap.

Vi hade under förra årets två starthästar i stallet och har förärats nomineringar i totalt tre kategorier. Marre R.F. är nominerad i klassen "Årets treåriga kallblod" och "Årets sto" medan Katla Kiro slåss om utmärkelsen som "Årets äldre kallblod".

En travgala är i första hand en fest där vi travnördar får träffas i finare kläder och under mer glamorösa förutsättningar än vad som annars är fallet i typ 99% av fallen. Skulle man sedan få med sig någon utmärkelse hem från kvällen så gör ju inte det ont heller.

När allt kommer omkring så är alla nominerade trots allt vinnare. Detta genom att man ens har blivit nominerad betyder att man nått vissa framgångar på det ena eller det andra planet. Om man sedan vinner den klass man är nominerad i ligger i den subjektiva juryns bedömning.

Oavsett om vi anses ha den bästa hästen i någon av de klasser vi är nominerade i, så vill åtminstone inte jag byta häst med någon av de andra. I mina ögon så är det våra två mercor som är finaste hästarna i respektive klass. Så det så!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar