tisdag 13 februari 2018

Uppdatering

En uppdatering från Stall Kiro:

Katla Kiro. Har inlett året strålande. Vilket hon brukar göra. Hennes bästa tid är nu. En tvåa på V75 på Bergsåker och en etta på hemmaplan under januari. Hon går verkligen bra på isen. Sju starter i livet med resultatraden 1-1-2-1-1-4-1. Om någon bana skulle börja köra med konstfrusen bana året runt så sätts hon i träning på densamma ögonaböj! Katla går mest pullert för dagen, med förhoppning om en lång och svår senvinter med snålblåst och drivis så länge som möjligt.

Marre R.F. Årsdebuterade härom dagen mot äldre hästar. En mersmakande tredjeplats som hade kunnat bli ännu bättre om hon inte tappat aktionen femtio meter före mål. Nu går vi ner i Charlotte Kallas "mjälksyregruva" och tränar stenhårt i en månad till innan säsongen drar igång på riktigt. Det var kul att se att hon tagit till sig vinterträningen på bästa sätt. Trots att hon gick med en allt annat än optimal balans så fungerade hon ändå minst lika bra som med optimal balans på fin sommarbana i somras/höstas.

Röyns Kristine. Stor och tung häst med ett vägvinnande trav. Riktigt fin i snabbare tempo. Tävlingsdebuten närmar sig. Tränar på med långa backintervaller varvat med pullert. Och så varvar vi med babyrace med jämnåriga inne på banan ca var tredje vecka.

Rappodina. Utvecklas hela tiden och suger upp träningen som en svamp. Startar sannolikt i slutet av mars eller början av april. Tränar ungefär som den ovan nämnda.

Tåga Tyra och Holter Oda. Har klivit upp på maxdosen av träning nu, dvs motion upp till tio km tre-fyra ggr per vecka. De har båda två varit inne på banan en gång var och sprungit just under 2.10 i långvagn båda två. Väldigt trevliga hästar.

Tåga Tilda. Samma som ovanstående minus att hon aldrig varit in till banan ännu. Hennes debut på ovalen kommer att ske senare under denna dag. Jag har ingen anledning att tro att hon inte skulle uppträda och prestera lika bra som de andra två.

Orion Kiro. Blev oförklarligt halt för några veckor sedan. Han hade körts kontinuerligt i fyra månader dessförinnan så han har fååt gå i hagen och vara barnvakt åt de nyss frånskilda ettåringarna. Han ser mycket bättre ut nu och får återuppta träningen inom kort.

/ Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar