måndag 8 januari 2018

Katla är miljooo.ooonär!

I lördags påbörjade stall Kiro tävlingsåret 2018. Och det small till ordentligt direkt. Katla Kiro fixade en andraplats i, som det brukar kallas, travets elitserie, V75. Vi har aldrig vunnit på V75 och kommer nog inte att göra det heller inom överskådlig framtid, inte i första hand för att vi inte har tillräckligt bra hästar utan mer som en frukt av att det inte riktigt är vår arena. Vi har helt enkelt sällan passande lopp i de sammanhangen då vi dels enbart har kallblod och dels en tydlig övervikt åt unga hästar, vilka sällan tävlar på V75.

Katla hade på förhand inga som helst chanser i mina ögon. Och inte i många andras heller, då det eventuella vinnaroddset var drygt hundra gånger degen och hon var strckad på mindre än 0,5% av V75-kupongerna. Egentligen var det väl "hål i huvet" att ens anmäla. Vi hade siktet inställt på en kanonpropp på Solvalla i slutet av februari. För att komma med i det loppet skulle det med all säkerhet krävas ganska ordentligt med startpoäng, vilka vi hade innan lördagens start men åtminstone jag var lite tveksam till att gambla med dessa, då en tung andraplats var den start som stod näst på tur att falla ifrån. Å andra sidan skulle det inte kännas bra att åka till Valla med en häst som inte startat på länge, så Bergsåker i lördags fick det bli trots allt.

Och inte ångrar vi det i efterhand. Som lök på laxen så rundade Katla Kiro 1.000.000 kronor insprunget! Som lök på laxen så rundade Katla Kiro 1.000.000 kronor insprunget! (Sorry, jag var tvungen att känna hur det kändes att skriva det en gång till.) Vår egen uppfödning miljonär, det tar nog ett tag innan det sjunker in helt och hållet. Stort! Punkt!

Krigarkatla hade vaknat på rätt sida och gjorde just en så bra insats som hon kan de dagar då stjärnorna står rätt. Körande John Östman lotsade henne närmaste vägen till mål och hon knep andraplatsen i sista stegen. Nu blev det nästan för bra. Det lilla kruxet uppstod nu att hon i och med denna osannolika placering fick 4000 kronor för mycket på sitt konto. Förvisso räcker startpoängen till Solvalla flera gånger om, men nu gick hon istället ur klassen med några tusingars marginal. Smällar man får ta. Och som man kan leva med!

Avslutningsvis; Ni som lydde mitt råd att inte spela, inte ens plats: Sorry...
Ni som inte lydde och gjorde i alla fall: Grattis!

Nästa start för Katla blir i slutet av denna månad, dock inte bestämt var ännu, finns några alternativ att välja bland.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar