torsdag 15 mars 2018

Mycket på gång!Dé é mycke nu. Eller rättare sagt, det har varit mycket, det är mycket och det kommer att vara mycket som händer runt stall Kiro den närmaste tiden.

Helgen som var hölls den lokala travgalan, där det delades ut priser för bästa prestationer 2017. Vi fick med oss två utmärkelser hem till farmen. Marre R.F. blev utsedd till "Årets treåriga kallblod" och Katla Kiro vann klassen "Årets äldre kallblod". Med tanke på att vi bara hade två starthästar i stallet under året så får det väl, milt sagt, anses vara godkänt. Jag är så klart glad och tacksam för priserna, emellertid ännu gladare och tacksammare att vi får ha så fina hästar i stallet.

Idag torsdag kommer det in en ny häst på träningslistan. Geira, ett treårigt sto efter Klack Jo och den forna segrarinnan av sto-SM, Gejser. Det ska bli mycket spännande att se vad vi kan göra med henne. Av många givna skäl så längtar jag liksom alla andra efter den annalkande våren, av ett annat skäl så skulle jag vilja stoppa tiden. Det skälet är att eftersom vi nu har så fantastiska träningsmöjligheter med snö och is på vägarna så är det inte mig emot att få behålla minusgraderna några veckor till, inte minst med tanke på nyförvärvet i stallet som jag skulle vilja ge bra många mil i benen på det bästa av underlag innan det försvinner. Å andra sidan så verkar det som att denna min önskan inte behöver tvingas igenom direkt, det verkar liksom som att det ger sig själv...

Nästa vecka är det det mig veterligt första gången som det körs två kallblodslopp på V86. Och vilka lopp sedan! Kallblodssport när den är som bäst. Och hoppsan, stall Kiro är visst represtenterat i båda! Både Katla och Marre finns med i startlistorna. Loppen blev stenhårda förvisso, men en bra dag så är vi med och hugger om riktigt fina pengar i båda loppen, å andra sidan kan vi bli utan om vi skulle råka ha en dålig dag. Men då kan vi i alla fall lystra till den sträng som brast och det är ju allom bekant att det är bättre än att aldrig..., ja ni vet.

Vidare så finns det fortfarande möjlighet att joina vårt framgångsrika stall. Andelar finns fortfarande att köpa i Holter Oda. Även om priset på dessa nu har stegrats något eftersom vi nu kan se att detta är en häst med lite extra talang och värdet på henne således anses vara högre än då vi startade resan. Så den som känner för det är välkommen in i stugvärmen och bli delägare i detta fina sto. För övrigt har vi nyligen bestämt att hon kommer att delta i den norska premiechansningen, vilket innebär att hon / vi avstår de norska premieloppspengarna (totalt ca 17.000NOK) och har istället chans på dubbla prispengarna vid en eventuell final i det norska stoderbyt 2019. Den som är intresserad av en andel kan kontakta mig så reder jag ut begreppen.

Ytterligare en chans finns att köpa in sig i en framtida häst hos oss. Det rör sig om det tvååriga stoet Guli Manda som beräknas komma till stallet i början av maj månad. Hon säljs i andelar via easy kb. Är du intresserad av henne så gå in på hemsidan och kolla under "till salu" och därefter "Nya andelshästar".

Som sagt, mycket har hänt, händer och kommer att hända under stall Kiros flagg.

Kämpa! Vi gör det!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar