måndag 24 oktober 2016

Att göra rätt

Först och främst: Tack för alla gratulationer för segern med Katla i fredags!

Katla Kiro vann på Umåker som blytung favorit. På förhand hade hon kanonfina förutsättningar och loppet utvecklade sig som man hade kunna förvänta sig. Hon fick så småningom, trots en sedvanligt halvdålig inledning, ta över taktpinnen knappa varvet från mål och sedan släppte hon ingen över bron. Gott så och den där euforiska känslan som segerns sötma ger upphov till, infann sig i god tid innan målsnöret nåddes.

Vanligtvis analyseras fel och om och men både till höger och till vänster när det inte går som man vill. Här vill jag dock påpeka vikten av att också analysera vad som gjorts rätt i framgångens stund. Det kan vara nog så viktigt att dra lärdom av och komma ihåg just detta, så att man kan falla tillbaka på något i stunder av dubier och grubblier.

Vad vi gjorde rätt denna gång och som jag lägger in på hårddisken är bl a:

En hård träningsperiod som avslutades en knapp vecka innan loppet.
Vila och återhämtning sista veckan innan start.
Klippning av vinterpäls.
Bandagering av benen och extra noggrannhet kring eventuella reaktioner i de samma.
Nya fräscha skor runt om.
Ganska stor sänkning av trakterna på framhovarna.
Byte av huvudlag.
Maskincheck i loppet.

Om dessa faktorer var helt avgörande vet jag inte, men en stor roll spelade de säkert.

Så då kör vi på samma spår igen nästa gång. Och så blir det galopp på sista bortre, åsså är vi nere på jorden och tillbaka på ruta ett igen.

Men vi tror i alla fall att vi gjorde rätt denna gång. Och just det, känslan av att man har gjort rätt, är i alla fall för mig, den kanske största källan till glädje när man står där i vinnarcirkeln.

Jerker,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar