söndag 1 maj 2016

Prem och montédebut

Valborgsmässoafton, kanske min favoritdag på året, tillbringades detta nådens år 2016 på Skelleftetravet. Kvällens målsättning var att prema Ängsgnista och att ha kul med Ängskalla. Båda dessa mål uppnåddes.

Gnista hade en jobbig dag med en massa strul i förberedelserna, ändå gjorde hon bra ifrån sig och klarade av sitt premielopp med bravur. Två omstarter i loppet gjorde att hon blev en aning trampig och när väl den giltiga starten gick iväg så tog hon inte tag i grejorna, alternativt så fick inte drivern henne att ta tag i grejorna. Hur som haver så kom vi hem på 2.00,3 och jag är mycket nöjd med hennes insats. Nu ska vi skruva ner tempot lite grand för hennes del enär hon ska få en månad med mental träning. Det börjar bli lite varmt i luvan och det är dags att pulla upp lite, jag har en skön känsla av att detta kan vara en riktigt fin häst. Men jag måste spela korten rätt för att få ut det mesta och bästa ur henne. Det blir min utmaning.

Kalla gjorde montédebut. Tänk så lätt det är med monté. Allt man behövde göra var att skritta barbacka fyra, fem gånger, sen var det iordningställt. Eller också var det andra faktorer som gjorde att hon presterade som hon gjorde. Nu blev hon "Bara Fyra", men hon är typ aldrig riden förut över huvudtaget och hon mötte förhållandevis rutinerade konkurrenter. Hon kom i mål på 1.26,6, förvisso med en ansenlig mängd mjölksyra i omlopp, men hon höll ändå ihop aktionen och gjorde allt som man kunde önska utifrån givna förutsättningar. Dessutom gjorde ridande Ingela ett toppjobb med hästen under hela kvällen. Men den stora hjältinnan var ändå Kalla. Jag är full av beundran för denna häst som ideligen ställs inför en massa krav av oss runtomkring och för det allra mesta alltid löser situationen på bästa möjliga sätt. Hatten av för hedersmercan!

De´e´mycke´nu. Start imorgon igen med Katla Kiro. På Umåker. Och innan dess kanske vi hinner klämma in en fölning, då storasyster Odile Kiro går i väntans tider, vilket vi också gör för den delen.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar