lördag 30 april 2016

För skojs skull

Trav är på riktigt. Det må vara en lek för Tarzan och säkert mången andra, men inte för mig. Det är på blodigt allvar. Livet i komprimerad form med alla tankar, värderingar och känslor på en och samma gång. Allt ställs på sin spets när Sheriffen Kallar På Travarna.

Men det måste få vara Bara Roligt ibland också. Idag är det delvis det. Allvaret finns också närvarande i det att vi ska prema Andelshästen Ängsgnista. Leken består i att vårt stall gör montédebut. Ängskalla äntrar ovalen när brasorna och körerna börjar falna strax efter kl halv tio ikväll och hon gör det under sadel.

Ängskalla har bjudit oss på så många godsaker genom åren. Vi har deltagit i Kriteriefinal, vi snubblade förvisso (bokstavligt talat) på målsnöret i derbykvalet, men vi har tillsammans med henne fått uppleva Sto-SM, Guldtäcket, Frankrike mm. Nu lägger vi dessutom till monté på CV:et. Ska bli riktigt skoj. Och det är därför vi är med denna gång. För skojs skull. Jag har verkligen ingen aning om hur det ska gå. Hon kan vinna, hon kan bli diskad och allt där emellan. Det känns som att det denna gång får gå precis hur det vill. Hur som haver, roligt ska det bli!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar