måndag 7 september 2015

Ängslilja klarade kvalet

Ängslilja in action
   Oskar Kylin-Blom vann härom kvällen lopp med Trippa Undan på Umåker. Nånstans läste jag att Trippa "gör allt för att göra honom lycklig" för att travestera Ledin. En sån brutta har vi i stallet också. Ängslilja.

   Igår, söndag kvalade hon på 1.44,7. På ett bra sätt dessutom. Avslutade 1.41 sista rundan.

   Det har varit en lite knepig sommar för Lilja. Jag har tränat henne ganska tufft förvisso, men hon har inte tagit till sig träningen på önskvärt sätt. Vi låg stadigt på 1.55-2.00 i intervallerna under hela juni och juli. Jag testade av henne lite allvarsamt i början av augusti på rundbanan och då sprang hon 52-53 nånting 2000 m, på ett dåligt sätt. Bröt ner i svängarna och var ganska tom i tanken upploppet ner. 

   Då tänkte jag att vi måste hitta på nåt. Men vad? Jag provade pulsklockan. Inte för att jag vet exakt maxpuls på henne men det där med "puls 200" brukar ju vara en siffra att hålla i handen när man inte har så mycket att gå på. Sagt och gjort. På med pulsklockan och ut och jobba. Det visade sig att hon hade 200 i puls vid 2.30-fart. Ooops. Jag har alltså kört för fort hela sommaren. Så jag lät pulsen istället för farten bestämma träningen hela augusti och det har gett bra resultat. Vilket inte minst bevisades igår.

   Ytterligare förändringar som också vidtagits senaste månaden för att rikta upp märren är en sula på höger bak + en Murphy på vänster sida. Också bidragande faktorer till förbättringen. "Till sist återstår sula, Murphy och pulsklockan, och störst av dem är pulsklockan", typ.

   Långt mellan blogginläggen nu, vilket beror på en rätt så omfattande renovering av stallet, vilken i sin tur beräknas vara färdig innan denna månad är slut. Jag ska försöka skriva lite tätare framöver. men lovar inget.

   Thanks for now!

/ Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar