onsdag 4 februari 2015

Träningsonsdag och förberedelser

Idag är det onsdag och det innebär ofta att jag kör igenom alla tre hästarna ordentligt. Sen får det bli som det blir de övriga vardagarna.

Ängskalla kändes inte helt tillfredsställande i förra snabbjobbet. Har tänkt och tänkt om, vridit och vänt, sådär som man gör när orosmolnen tornar upp sig på travhästhimlen. Skyllt på än de ena, än det andra när diskussionerna med mig själv understundom gått varma. Mitt huvudspår har varit "dåligt broddat". Så, inför dagens intervaller fick Kalla på sig tävlingsdojorna. Och då kändes hon precis så bra som vanligt igen. Hon sprang riktigt riktigt fort i några hundra meter. Det var i och för sig lätt utförslut, men det är ju lite så man får träna henne numera eftersom upploppen om några veckor inte kommer att vara helt i linje med horisonten.

Katla Kiro fick gå några backintervaller i snömodden och känns bara fin. Hon kommer inte att starta förrän i mitten av mars, så det blir att träna tyngd och mängd med henne ett tag nu, medan vi har så fina förutsättningar att göra just det.

Ängslilja fick prova lite nya grejer, sidstång och Murphybländare. Blev lite rakare av det.

Förberedelserna inför Parisresan är i full gång. Och mer omfattande än jag hade kunnat tro på förhand. Idag har vi löst ett problem i alla fall. Våra hästar äter löst torrhö och hösilage från bal. Ska man då ha med sig två veckoransoner hö i en hästbuss ner till kontinenten fram och tillbaka, så är detta inte helt optimalt. Men under dagen så har jag fixat så att det kommer hit en lokal bonde med sin höpress, så att vi kan knippa vårt eget hö inför strapatsen.

Fortsättning följer.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar