måndag 24 juli 2017

Tvåårsmärrarna

Det var min hustru Ranja som satte ord på det härom dagen, nu är det mindre än nio månader till start. För våra nuvarande tvååringar alltså. Eller våra och våra, Röyns Kristine äger vi själva, Rappodina däremot har jag "bara" i träning.

Båda två sköter sig med den äran, verkligen mysiga hästar att jobba med. De verkar trivas lika bra med varandra som med mig och min familj. Dessutom har de båda två den positiva egenskapen att de tycker om att arbeta, dvs träna.

Båda två har premieloppen avklarade, två st vardera då reglerna föreskriver det slikt eftersom de båda är födda i vårt västra grannland. Inga moln på himlen därvidlag, men det har varit nån liten hovböld här och nån halsinfektion där längs vägen. Men, de är båda två helt "i rute", på ren norska.

Efter att de klarat sina premielopp så gnuggar jag på med lite mer styrka och uthållighet i lite högre tempo, hittills har vi bara lekt, nu har allvaret börjat, för, som sades inledningsvis, det är ju bara nio månader till start.

Träningen ser nu ut som så att de tre gånger per vecka får springa intervallpass där jag kör nio intervaller. 3x600 på platten i 2.20-tempo, 3x400 uppför en ganska tuff backe i 2.20-tempo och 3x300 på platten i 1.50-tempo. Inte mycket vila mellan intervallerna. De befinner sig just nu i den där underbara fasen då varje träningspass gör dem ytterligare lite lite bättre.

När de inte tränar får de äta så mycket grönt gräs de bara orkar få i sig. Deras bästa tid avseende mat är ju trots allt nu!

Så rullar deras liv på tills i mitten av augusti, därefter höjer vi ribban ytterligare!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar