onsdag 26 juli 2017

Startlistan

Igår kom den, den som vi väntat på i mången dag, startlistan till Marres kval till Kriteriestoet på söndag. Det största lopp som över huvudtaget finns för treåriga märrar i Sverige. Och vi är med!

I åtminstone en vecka har jag flera gånger dagligen gått in och kollat hur många som anmält, spekulerat för mig själv och med andra vilka som anmält och slutligen funderat hur många som ännu inte gjort det. Slutligen så blev det nitton anmälda till detta anrika lopp, vilket, förutom evig ära, erbjuder 350.000 kronor till den slutgiltiga vinnaren av finalen om drygt två veckor.

Nu fortsätter och kanske t o m accelererar spekulationerna. Hamnade vi i "rätt" försök? Vilka kan vi slå? Vilka måste vi slå? Vilka kan vi inte slå? Nio hästar i vårt försök, sex går till final. Marre är alls inte given att gå till final, men det kan gå. En låång väntan till helgen stundar. Och allt ska tills dess prepareras och göras så bra det någonsin går, allt för att ta oss till finalen.

Igår gick Marre ett sista prepareringsjobb, ett lugnt sådant i drygt 40-tempo med en blixtrande avslutning sista 150 metrarna. Ny kusk i jollen också. Även om det föll väl ut så håller vi nog oss till Ove A Lindqvist när åskan väl går framöver.

Marre känns kanonfin och det finns inga moln på himlen. De eventuella moln som har funnits ska väl i så fall vara att hon var lite krasslig hela maj månad och den träningsmånaden får vi tyvärr aldrig igen. Dock tycker jag att hon har kommit igen på ett okej sätt de senaste veckorna och jag tycker att hon är i bästa möjliga form för dagen. Marre är också en gång för alla nu funtad så att hon aldrig är ledsen och hon verkar göra vad som krävs av henne på ren glädje varje dag. Och det kan bära långt. Förhoppningsvis hela vägen till, för oss, ytterligare en klassisk final!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar