söndag 5 mars 2017

Lyckopiller

I förrgår (i fredags) startade Ängskalla på Umåker. På menyn stod ett långlopp på isbana och tanken var att hon skulle få en rygglöpning och springa på så fort benen skulle bära sista trehundra. Nu blev det inget långlopp då första varvet klockades till 1.35 och alla hade torrt krut i loppet då farten drogs upp på sista bortre. Kalla låg i det läget sist och kunde inte ta någonting på de andra och slutade typ sist. I det läget är risken stor att jag går in i en mindre och ytterst temporär depression, vilken i sin tur kan botas förhållandevis snabbt medelst lyckopiller.

Och dessa lyckopiller utgörs för dagen av de fina unghästarna som förgyller min vardag, och helg också för den delen. Under lördagen var vi in till banan för första gången med våra tvååringar. Vår egen ägda Röyns Kristine och den som jag har i träning, Rappodina. De har i ett par månader gnuggats hemmavid och springer för dagen ca nio km i varierande tempo. Nu var det som sagt dags för bandebut. De gick tillsammans, Ranja körde Kristine och jag körde Rappodina. De uppförde sig exemplariskt och sprang 2.14 fullväg med en snabb avslutning över upploppet. Nu får de trna på hemmavid ett par veckor igen och sedan blir det babyrace om ett par veckor.

Mer unghästar. Jag körde Illvilja åt Anna Jakobsson i provlopp också. En treårsmärr som jag med nöd och näppe kvalade in i höstas. Hon har utvecklats fint i vinter och visade goda fartresurser sista halvvarvet och hennes tävlingsdebut är nog inte alls långt borta.

Vår egen Marre R.F. känns också ganska bra för dagen. Springer ganska fort men ar stora problem med aktionen. Jag tror och hoppas att hon blir riktigt fin när hon slipper brodden. Hon har en motor och vilja att springa som inte lämnar något att önska, men gångarten liknar inget annat för dagen. Jag jobbar på med balanser och träningsupplägg för att hitta rätt. Och det känns som att lösningen finns inom räckhåll. Om någon av er läsare hittar en proposition där loppet går i lätt utförskörning så säg till, ety i det potentiella loppet tror jag att hon blir mycket svårslagen. Med det sagt så tror jag att hon kommer att bli bra den dagen hon orkar med sin stora lekamen och sina CC-gener. Och jag är stark i min övertygelse om att den dagen kommer!

Vi har många hyggliga treåringar i Skellefteåregionen för dagen. Kanske inga superstjärnor ännu, men det ser ut som att det kommer att bli förhållandevis många starthästar i sommar vilket är mycket glädjande då det har varit lite tunt på den fronten de senaste åren.

I mitten av april körs det ett treåringslopp på Umåker och då skulle det inte förvåna mig om Skelleftetravet inte är representerat av minst fyra-fem stycken fina hästar. Just det att vi får fram många startande unghästar gynnar och är viktig för hela vår bana och region Den ljusnande framtid är vår!

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar