måndag 10 augusti 2015

Underbar kallblodshelg

Den gångna helgen eller rättare sagt lördagen kommer sent att glömmas av alla och envar som närvarade på Ådalens Pärla, Dannerotravet.

Månprinsens nedtuggande av Lannem Silje i den sedan länge emotsedda duellen och det jubel som den månghövdade publiken bidrog med var det största av allt som skedde. Just jublet när nestor Melander tillsammans med sin springare skar mållinjen som etta var något alldeles extra. Jag har varit med om en upplevelse ch publikstämning som kan mäta sig med den och det var när Victory Tilly vann elitloppet, men det vette rackarn om inte detta ändå var strået vassare.

I de klassiska löpningarna fick vi återigen se en handfull imponerande norska topptravare, vilka liksom verkar vara från en annan planet. Hur i hela friden de förmås prestera så till den grad, ja det är nöten som vi svenskar har att knäcka framöver. Vi har ju trots allt samma blod i ådrorna på våra hästar som norrmännen har, något så när i alla fall. Det kan hända att de har starkare stolinjer här och var, men jag hävdar att det finns andra faktorer som skiljer oss från dem, som väger tyngre än det genetiska materialet. Vad vet jag dock inte, men jag kan inte låta bli att dra paralleller till längdskidåkning. Där har vi också ganska likartade förutsättningar men tvingas även där allt som oftast lyssna till "Ja vi elsker..." när de vanskas större tävlingar. Kan det vara så att norrbaggarna generellt satsar hårdare mot toppen än vad vi gör?

Guldtäcket gick till Titan Tabac. Grattis Staffan!

Efter tävlingarna var det dags för auktion. Glädjande nog så var det en skellefteåhäst som, om inte sopade banan med de andra, så i vart fall blev den som gick under klubban till det högsta priset. Frida Anderssons Timo R.F. såldes för 65.000 kr och går direkt in i den nyblivna kriterievinnaren Geir Flåtens stall. Jag vet att Frida har satsat och jobbat hårt med sin uppfödning de senaste åren och det känns bra att seriöst arbete lönar sig. Inte bara när det kommer till träning, utan också i uppfödarsammanhang.

Ikväll startar Ängskalla och Katla Kiro i samma lopp hemma på Skellefteåovalen. Har ingen jättefeeling för Kalla, känslan är att vi inte ligger riktigt "rätt på det" för dagen. Visst hon kan räcka till seger på sin höga grundkapacitet men det känns som sagt inte riktigt bra i magen. I samma mage känns det dock bättre avseende Katla. Får hon det att stämma och kommer iväg bra genom första svängen, då tror jag faktiskt att det kan bli problem för i alla fall Kalla att plocka ner henne. Är hon å andra sidan dålig från start, vilket hon ofta kan vara, ja då blir hon nog uppäten ganska fort av sin bästa kompis.

Jerker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar